Chili con carne

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 stor lök, hackad
  • 1 röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2-3 röda chilifrukter, finhackade (eller efter smak)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Olja för stekning

Till servering:

  • Kokt ris
  • Färsk koriander
  • Gräddfil eller riven ost

Instruktioner
  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, vitlök och chilifrukter tills löken är mjuk.
  2. Lägg i nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
  3. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor och kryddor. Låt puttra i ca 20 minuter, rör om då och då.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera chili con carnen med kokt ris, färsk koriander och gräddfil eller riven ost.

Tips: Vill du ha ännu hetare chili con carne kan du tillsätta mer chilifrukt eller använda chili pulver. Du kan även servera med limeklyftor för extra smak.