Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 stor lök, hackad
- 1 röd paprika
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 2-3 röda chilifrukter, finhackade (eller efter smak)
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk kidneybönor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och svartpeppar efter smak
- Olja för stekning
Till servering:
- Kokt ris
- Färsk koriander
- Gräddfil eller riven ost
Instruktioner
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, vitlök och chilifrukter tills löken är mjuk.
- Lägg i nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
- Tillsätt krossade tomater, kidneybönor och kryddor. Låt puttra i ca 20 minuter, rör om då och då.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera chili con carnen med kokt ris, färsk koriander och gräddfil eller riven ost.
Tips: Vill du ha ännu hetare chili con carne kan du tillsätta mer chilifrukt eller använda chili pulver. Du kan även servera med limeklyftor för extra smak.