Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 röd chili
- 1 gul lök
- 4 tortillabröd
- 2 dl riven ost (tex cheddar)
- 2 msk olja
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i små tärningar och strimla paprikorna samt löken. Finhacka även chilin, ta bort fröna om du vill ha mindre hetta.
- Stek kycklingbitarna i olja tills de är genomstekta och fått fin färg, ca 5-7 minuter. Tillsätt sedan paprika, lök och chili och stek i ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och ta sedan av från värmen.
- Värm upp en stekpanna utan fett och lägg sedan på ett tortillabröd. Fördela en fjärdedel av kycklingblandningen på halva brödet och strö över lite riven ost.
- Vik över den tomma halvan av tortillabrödet så att fyllningen är inuti och stek tills den får fin färg på båda sidor.
- Upprepa med resterande tortillabröd och fyllning tills allt är slut.
- Skär quesadillan i trianglar och servera gärna med en klick gräddfil och en sallad.