Kyckling quesadillas med paprika och chili

Ingredienser
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chili
  • 1 gul lök
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl riven ost (tex cheddar)
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner
  1. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och strimla paprikorna samt löken. Finhacka även chilin, ta bort fröna om du vill ha mindre hetta.
  2. Stek kycklingbitarna i olja tills de är genomstekta och fått fin färg, ca 5-7 minuter. Tillsätt sedan paprika, lök och chili och stek i ytterligare 5 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar och ta sedan av från värmen.
  4. Värm upp en stekpanna utan fett och lägg sedan på ett tortillabröd. Fördela en fjärdedel av kycklingblandningen på halva brödet och strö över lite riven ost.
  5. Vik över den tomma halvan av tortillabrödet så att fyllningen är inuti och stek tills den får fin färg på båda sidor.
  6. Upprepa med resterande tortillabröd och fyllning tills allt är slut.
  7. Skär quesadillan i trianglar och servera gärna med en klick gräddfil och en sallad.